Reklaam.ee
otsi ava laiendatud otsing

DreamGrow - Kui teete, siis tehke korralikult -SouthEstonia.ee näitel

Lisa oma blogi
Olen hetkel Saksamaal ja Gmaili lugedes nägin huvitavat reklaami. Kuigi ma saksa keelt ei oska, otsustasin jälle natukene raha Eestist välja viia meie kõigi suurele sõbrale Google’ile ning klikkisin reklaamil, et vaadata, kuidas lõuna-eestlased end sakslastele turundavad. Kahjuks pidin mõnevõrra pettuma. Mind suunati sellisele lehele: Siia samale lehele jõudmiseks mine www.southestonia.ee ja vajuta paremas ääres olevat Saksamaa lippu. Oot [...]

Olen hetkel Saksamaal ja Gmaili lugedes nägin huvitavat reklaami.

louna-eesti-turism-saksamaa

Kuigi ma saksa keelt ei oska, otsustasin jälle natukene raha Eestist välja viia meie kõigi suurele sõbrale Google’ile ning klikkisin reklaamil, et vaadata, kuidas lõuna-eestlased end sakslastele turundavad. Kahjuks pidin mõnevõrra pettuma.

Mind suunati sellisele lehele:

louna-eesti-turism-saksamaa 2

Siia samale lehele jõudmiseks mine www.southestonia.ee ja vajuta paremas ääres olevat Saksamaa lippu.

Oot oot. Mis siin siis viga on?

Jah – lehel domineerib valdavalt saksakeelne tekst ja paremas ääres paistavad isegi olevat erinevad üleskutsed tegevusele. Ilma saksa keelt tundmata saab öelda, et tehtud on ära 90% tööst, aga tort on jäänud kirsita.

Arvestades fakti, et lääne inimesed alustavad lugemist ikka ülevalt vasakust äärest on esimene ja kõige suurem tekst, mida nad lugema hakkavad: louna-eesti-turism-turundusviga



Ma arvan, et see on paha-paha, sest juba esimene (alateadlik) emotsioon, mis külastajal tekib on negatiivne ja eemaletõukav. Usun, et seda lugedes toimub tavalise Franzu peas midagi sellist “Mhmmm…mis asi see siin veel on? Miks see saksa keeles ei ole? Kas ma olen äkki valel lehel?”

Otseloomulikult saab igaüks aru, et selle pärast ei klikita kohe “Back” nuppu ja tegelikult liiguvad silmad juba murdsekunditega saksakeelsele sisule, kuid siiski tähendab see negatiivset kasutajakogemust ja see on mäng õhukesel jääl. Sinu ülesandeks peaks olema negatiivsete emotsioonide viimine võimalikult nulli.

Antud näites saaks kasutajakogemust kõvasti arendada, muutes selle kõige suuremas fondis oleva logo (?) saksakeelseks. This is it ütleks Michael Jackson. :)

Lisaks võiks “Vaata kõiki uudiseid” lingi ka saksakeelseks muuta või üldse maha võtta, kuna seal lehel niikuinii midagi ei ole.

Kui midagi teete, siis tehke korralikult

Olgu, võibolla SouthEstonia.ee veebilehe sisuhaldussüsteem (mootor) lihtsalt ei võimalda neid tegevusi ja ehk peaks tänase postituse peategelasesse mõistvalt suhtuma. Hmm…võibolla tõesti, aga sellegipoolest on loo moraaliks, et alati peab kirsi tordi peale lisama ja kui saad, siis isegi mitu tükki, et eristuksid konkurentidest. Teie potentsiaalsed kliendid ei tohiks teie laiskuse pärast kannatada.

PS. South – Estonia meeskond. Mul on veel paar huvitavat ideed teie saksakeelse lehe suhtes. Saatke mulle meil annes@dreamgrow.ee ja võin teid natukene tasuta nõustada.

Soovin kõigile Dreamgrow blogi lugejatele palju kirsse tortide peale ja edukat suve jätku!

Veel huvitavat lugemist:

6 nippi lõpetamaks raha põletamine Google Adwordsis

Lihtne turundustehnika, mida peaksid kohe kasutama hakkama

Mida 76% inimestest teie veebidisainist tahavad?

:)